Anitta Honkala verzorgt massage voor vrouwen in de overgang.

Massage voor vrouwen in de overgang

Tussen de 40 en 50 jaar begint de reis. De overgang is niet alleen een levensfase met hormoonschommelingen, slaapproblemen, stemmingswisselingen, huidproblemen, nachtzweten en opvliegers om het een en ander op te noemen. Het is ook een fase van innerlijke ontwikkeling, naar binnen keren, je grenzen (leren) stellen, nieuwe keuzen maken en de creabea in jezelf ‘naar boven toveren’.

Traditional Chinese Medicine
De Traditional Chinese Medicine (TCM) brengt verlichting bij al deze klachten. Anitta Honkala is gediplomeerde TCM Shiatsumasseuse en – therapeut. De traditionele Chinese geneeskunst is van nature holistisch. Deze benadering past de behandeling aan het individu, de emoties, het lichaam, geest en de ziel aan. De praktijk van TCM ziet onze gezondheid als een balans tussen de twee tegengestelde polen, yin en yang. Als vrouwen ouder worden begint het deel van hen dat yin wordt genoemd (onze levensvloeistoffen) kleiner te worden volgens de TCM. Dit leidt tot een overmaat aan yang (vitale energie en warmte) en een stagnatie in chi, levensenergie. Als yin, yang en chi in balans zijn, gedraagt ons lichaam zich als een keten met vloeistof (yin) die wordt verwarmd door een vuur (yang). De chi-stroom circuleert door het lichaam, verwarmend en voedend. Een overmaat aan warmte leidt tot opvliegers, tot droogheid van huid, ogen en vagina met rusteloosheid en slapeloosheid (nachtzweten) tot gevolg. Als te veel aan warmte in het bloed komt, kan dit tot heftige menstruatie leiden. Stagnatie van chi kan overal in het lichaam pijn, emotionele toestanden en humeurigheid veroorzaken. Een combinatie van te veel warmte en chi-stagnatie kan tot rusteloosheid leiden. Bron Dr. Christiane Northrup.

Positief effect
Shiatsumassage is buitengewoon effectief in het verlichten van bovengenoemde klachten. Maar ook Manuele Lymfedrainage, meditatie, diep en regelmatig ademhalen en lichaamsbeweging (bijvoorbeeld wandelen) zijn hier uiterst geschikt voor.

Tarieven
Shiatsumassage:
€ 57,00 / 60 min.
€ 72,00 / 90 min.

Manuele Lymfedrainage:
€ 32,00 / 30 min.
€ 57,00 / 60 min.

Anitta Honkala
Heb je aanvullende vragen over massage voor vrouwen in de overgang, dan wil Anitta Honkala je graag hierover meer uitleg en advies geven. Je kunt een van bovengenoemde massages bij Anitta’s praktijk aan huis krijgen. Klik op contact voor het maken van een afspraak en voor de locatie.